Over Weens concert op zondag 14 april 2024 in Mechelen: “Frühling in WIEN”

Welkom bij Davidsfonds!

Ben je op zoek naar een leuke activiteit in jouw buurt? Dan ben je hier aan het juiste adres! Op deze pagina vind je een overzicht van al onze activiteiten, onze laatste nieuwtjes en maak je kennis met het lokaal bestuur. Tot binnenkort!

Aankomende activiteiten

  1. 22 jun

    Midzomerconcert in MECHELEN met de Original Kaiserjäger WIEN + sopraan & tenor

    DAVIDSFONDS LONDERZEEL heeft er voor gekozen opnieuw resoluut aan te sluiten bij het volgende hartverwarmend muzikaal initiatief van de O...
Toon alle activiteiten
14 apr
Londerzeel - NMBS station

Weens concert op zondag 14 april 2024 in Mechelen: “Frühling in WIEN”

DAVIDSFOND LONDERZEEL heeft er dit jaar voor gekozen zich resoluut aan te sluiten bij het formidabele muzikaal initiatief  van de Oostenrijkvereniging SERVUS uit Mechelen.

zondag 14 april 2024 van 14:30 uur tot 18:00 uur

Op zondag 14 april 2024 om 14.30 u. nodigen ze in de Mechelse Stadschouwburg het “Theophil Ensemble Wien” uit om met een hartverwarmend concert met typische ‘Wiener Musik’ de “Frühling in Wien” naar Mechelen te brengen. Het ensemble, opgericht in 2008, en nog steeds geleid door Matthias SCHORN, solo-klarinettist van de Wiener Staatsoper en van de Wiener Philharmoniker, is toen genoemd naar de Deens-Oostenrijkse architect Theophil von HANSEN (1813-1891), die het wereldvermaarde Wiener Musikverein bouwde met de gouden zaal van waaruit ons elk jaar op 1 januari de nieuwjaarsconcerten op TV bereiken.

Naast de grote werken van het klassieke en romantisch repertoire specialiseerde het Theophil Ensemble zich vooral in de wonderlijke wereld van de “Wiener Musik” van de STRAUSS-dynastie, KÁLMAN, LÉHAR, STOLZ e.a. Ook dit jaar wordt ons een muzikaal vuurwerk beloofd van onsterfelijke Weense melodieën.

Samen met hen komt ook de vermaarde Salzburgse sopraan Theresa GRABNER voor de gezongen stukken.

Gezien de verwachte opkomst is snel beslissen en inschrijven nodig: 35 € p.p. te storten op onze KBC-rekening vóór 20 januari: BE74 4380 1118 3107, met vermelding van “WIEN + NAAM / NAMEN”.

(Opgelet als we met minstens 10 leden inschrijven wordt er een korting toegestaan van 5 € aan effectieve leden. Als dit het geval is, wordt dit bedrag jullie cash door ons terugbetaald op de dag van de uitvoering.)

(Voor de verplaatsing naar Mechelen zullen we nog afspraken maken.)

 Onze penningmeester kan dan de tickets bestellen en zo zijn we 100 % verzekerd van goeie plaatsen, o.a. samen op een rij.

Prijzen

35 € p.p. zonder vervoer

Labels: Geschiedenis & ErfgoedFilmMuziekRolstoeltoegankelijkNachten van de GeschiedenisEuropaBijeenkomstVoorstelling (theater, literatuur, film,...)Nachten van de Geschiedenisromantisch muziekWeens concert