Over Op zaterdag 18 mei gaan we …….golfen !

Welkom bij Davidsfonds!

Ben je op zoek naar een leuke activiteit in jouw buurt? Dan ben je hier aan het juiste adres! Op deze pagina vind je een overzicht van al onze activiteiten, onze laatste nieuwtjes en maak je kennis met het lokaal bestuur. Tot binnenkort!

Aankomende activiteiten

 1. 03 jun

  bijeenkomst Leesgroep "DE HEIDE"

  Bespreking van het boek “Een onverwachte broederschap” van Amir MALOUF Plaats van bijeenkomst bij Lily Cluts, Polderstraat 24, Londerzeel...
 2. 22 jun

  Midzomerconcert in MECHELEN met de Original Kaiserjäger WIEN + sopraan & tenor

  DAVIDSFONDS LONDERZEEL heeft er voor gekozen opnieuw resoluut aan te sluiten bij het volgende hartverwarmend muzikaal initiatief van de O...
Toon alle activiteiten
18 mei
Londerzeel - Heldenplein

Op zaterdag 18 mei gaan we …….golfen !

Mis deze kans niet ! Zelfs” golf-leken” kunnen deelnemen. “Golf is gezond, ontspannend, hip, sociaal, voor iedereen en dé familiesport bij uitstek.” “Golf stimuleert en geeft een kick.”

zaterdag 18 mei 2024 van 13:15 uur tot 18:00 uur

Geschiedenis

De Schotten gaan er prat op dat golf bij hen werd uitgevonden. Niet helemaal correct : de oorsprong van golf ligt naar alle waarschijnlijkheid bij ons, in de Lage Landen. In de Nederlanden kende men het spel “kolf” dat in de middeleeuwen ontzettend populair was zowel op het platteland als in de ste-den. Echte regels bestonden niet maar toch vinden we in de Latijns-Nederlandse taalgids, die bedoeld was om de studie van het Latijn te vergemakkelijken, een aantal regels terug voor het kolven. “Die mist verliest sinen slagh”, bijvoorbeeld, een regel die we nu nog kennen als een slag in de lucht of airshot wordt aangerekend als een slag.

In het tweede kwart van de 15de eeuw werd golf bekend in Schotland. Ze namen het spel uit de Neder-landen mee naar huis en noemden het “gowff”. De Schotten perfectioneerden de golfregels en golf-banen en maakten er de pareltjes van zoals we die tegenwoordig kennen.

De reden waarom de meeste golfbegrippen in het Engels zijn is dus niet ver te zoeken.

Het programma

We vertrekken om 13u15 vanop het Heldenplein te Londerzeel en fietsen op een gezapig tempo - door het Buggenhoutbos - naar Golfclub Krokkebaas. De fiets-tocht zelf is al een sportief hoogtepunt op zich.

Na de benen gooien we bij Krokkebaas nu ook de armen los en wagen ons aan een anderhalf uur durende initiatie in de golfsport : onder deskundige begeleiding oe-fenen we onze “swing” op de driving range. Spelenderwijze leren we ook putten op de putting range.

Een groep van 12 personen kan aan de initiatie deelnemen. Reserveer dus snel ! Laat ballen en stokken maar thuis : Krokkebaas zorgt voor al het nodige materiaal.

Heb je te laat gereserveerd of vind je dit balletjesslaan maar niets ?

Je kan ook lekker zalig relaxen - bij een koffie of iets fris - op het terras aan hole 19 en genieten van de rust in een mooie omgeving. Wedden dat het gras er groener en korter gemaaid is dan bij jullie thuis ?

Het nabijgelegen Buggenhoutbos nodigt niet-golfers uit voor een deugddoende natuurwandeling. Je kan er behalve herten en andere bosdieren ook …golfballen spotten.

Iedereen welkom !

Praktisch:

 • Inschrijven bij lydia.metdenancxt@gmail.com ten laatste op 15 mei.
 • Deelname aan het initiatiemoment : €10 pp (ter plaatse te betalen).
 • Reserveren voor de initiatie bij : dirk.vanhaverbeke@telenet.be ten laatste op 15 mei.
 • Bij reservatie geldt het principe van “Wie eerst komt, eerst maalt.”
 • Adres : Golfclub Krokkebaas, Kasteelstraat 161 te Buggenhout.
 • Vertrek om 13 uur 15 op het Heldenplein te Londerzeel.
 • We gaan in groep met de fiets naar Buggenhout via rustige, landelijke wegen.
 • Start initiatiemoment : 14 uur 30
 • Terug thuis rond………

Nog een héél belangrijke opmerking: Wie de initiatie volgt mag enkel met platte schoenzolen het terrein op. Niet alleen om beter te leren swingen; het golfterrein heeft al 9 holes en dat willen de Krokke-bazen graag zo houden.

Prijzen

Initatië is te betalen ter plaatse : 10 € p.p. (na reservatie vooraf bij Dirk)

Labels: Ontspanning & OntmoetenCultuurregio Halle-Vilvoordegolfengolfinitiatie