Over Midzomerconcert in MECHELEN met de Original Kaiserjäger WIEN + sopraan & tenor

Activiteiten

Davidsfonds Activiteiten
Ben je geïnteresseerd in taal, geschiedenis, kunst of erfgoed? Zoek op deze pagina naar een activiteit die jij interessant vindt. Wij kijken er alvast naar uit om je binnenkort te ontmoeten op één van onze activiteiten!

Activiteiten in de kijker

22 jun

Midzomerconcert in MECHELEN met de Original Kaiserjäger WIEN + sopraan & tenor

DAVIDSFONDS LONDERZEEL heeft er voor gekozen opnieuw resoluut aan te sluiten bij het volgende hartverwarmend muzikaal initiatief van de Oostenrijkvereniging SERVUS uit Mechelen; nu een Weens midzomerconcert in de binnenstad op zaterdag 22 juni 2024.
En dat zo dicht bij huis !

zaterdag 22 juni 2024 van 20:00 uur tot 22:30 uur

Na het voortreffelijke Wiener Frühlingsfest waarvan we met 17 leden op 14 april jl. in de Mechelse Schouwburg echt ten volle hebben genoten kunnen we jullie opnieuw uitnodigen om die uitzonderlijke Weense sfeer nogmaals op te snuiven en te ervaren in Mechelen met andermaal muzikanten die rechtstreeks van Wenen naar Mechelen afreizen om voor ons te komen concerteren. Ze zullen vergezeld zijn van een 2 prachtige Weense stemmen: een sopraan (Babara Kajetanowicz) en een tenor (Michael Wagner). Kapellmeister is Prof. PhD. Mag. Werner HACKL.

Wanneer de dagen het langst zijn en de zon het hoogst aan de hemel staat, nodigt de Oostenrijkvereniging Mechelen (‘Servus’) ons uit op een uniek midzomernachtconcert met als gasten de “Original Kaiserjäger” rechtstreeks uit Wenen! Met hen keren wij terug naar de tijd van de “belle époque” en ook naar die van de Oostenrijkse Monarchie, toen Oostenrijk en Hongarije nog één groot keizerrijk vormden. De authentieke Kaiserjäger was eigenlijk de militaire muziekkapel van keizer Frans Joseph. Vanwege het uiteenvallen van het keizerrijk defileerden zij in 1918 voor het laatst voor hem en voor keizerin Elisabeth (Sissi) in het keizerlijk park van Schloß Schönbrunn.

WEENS ZOMERCONCERT

De huidige “Original Kaiserjäger” zetten die militaire muzikale traditie verder. Zij defileren in de zomermaanden regelmatig in de Weense Hofburg en dragen daarbij met trots hun traditionele K.&K.-uniformen. Zeer uitzonderlijk concerteren zij deze zomer nu ook bij ons in Mechelen op uitnodiging van ‘Servus’!

Het unieke concert vindt plaats in een al even unieke concertlocatie, nl. de - na jarenlange verwaarlozing en nog niet zo lang geleden - prachtig gerestaureerde laat-classicistische Aloysiuskapel van BimSem (het vroegere ‘Berthoutinstituut-Klein Seminarie’).
In dit schitterende monumentaal architecturaal pareltje is dit concert écht iets voor wie houdt van traditionele Weense blaasmuziek, van operette, van Weense marsen, walsen en polka’s van Johann Strauss, Emmerich Kálmán, Robert Stolz, Carl Michael Ziehrer en Franz Lehár, maar ook van nostalgie en van onvervalste Oostenrijkse “Gemütlicheit”.

Het concert zou niet misstaan als zomers Weens nieuwjaarsconcert, maar dan in Mechelen, waarbij ook “Sisi” nooit ver weg zal zijn!

En surf ook eens naar : https://istrings.eu/kaiserjaeger.eu/

PRIJZEN, VOORDELEN en HOE INSCHRIJVEN:

Voor onze DF-leden hebben we een groepsinschrijvingsprijs in vvk kunnen bekomen van 25 € p.p.; niet-leden betalen de standaard vvk-prjijs van 28 € p.p.. (De meerprijs van 3 € storten we nadien door aan Servus.)

Gezien de verwachte opkomst is snel beslissen en inschrijven nodig: 25 € p.p. (voor leden) te storten op onze KBC-rekening vóór 18 mei: BE74 4380 1118 3107, met vermelding van “WEENSE ZOMER + NAAM / NAMEN”.

(Voor de verplaatsing naar Mechelen zullen we nog afspraken maken. Het adres is: BimSem, Aloysiuskapel, Zandpoortvest 1b, 2800 MECHELEN. Zie foto hierboven.)

Labels: Kunst & CultuurConcertCultuurregio Halle-VilvoordezomerconcertWeense muzieksfeer