Over Op zaterdag 4 mei bezoeken we een aspergebedrijf en combineren dit met een avontuurlijke tocht per gocarttrein.

Welkom bij Davidsfonds!

Ben je op zoek naar een leuke activiteit in jouw buurt? Dan ben je hier aan het juiste adres! Op deze pagina vind je een overzicht van al onze activiteiten, onze laatste nieuwtjes en maak je kennis met het lokaal bestuur. Tot binnenkort!

Aankomende activiteiten

  1. 18 mei
    inLonderzeel

    Op zaterdag 18 mei gaan we …….golfen !

    Mis deze kans niet ! Zelfs” golf-leken” kunnen deelnemen. “Golf is gezond, ontspannend, hip, sociaal, voor iedereen en dé familiesport bi...
  2. 03 jun

    bijeenkomst Leesgroep "DE HEIDE"

    Bespreking van het boek “Een onverwachte broederschap” van Amir MALOUF Plaats van bijeenkomst bij Lily Cluts, Polderstraat 24, Londerzeel...
  3. 22 jun

    Midzomerconcert in MECHELEN met de Original Kaiserjäger WIEN + sopraan & tenor

    DAVIDSFONDS LONDERZEEL heeft er voor gekozen opnieuw resoluut aan te sluiten bij het volgende hartverwarmend muzikaal initiatief van de O...
Toon alle activiteiten
04 mei
Londerzeel - Heldenplein

Op zaterdag 4 mei bezoeken we een aspergebedrijf en combineren dit met een avontuurlijke tocht per gocarttrein.

Op zaterdag 4 mei bezoeken we een aspergebedrijf en combineren dit met een avontuurlijke tocht per gocarttrein.

Inschrijven bij: Lydia.Metdenancxt@gmail.com of 052-30 15 23 ten laatste op 26 april.

Basisprijs: € 27 pp. - leden DF: € 24 pp.  

zaterdag 4 mei 2024 van 12:30 uur tot 18:45 uur

Asperges, ook wel koningin van de groenten genoemd, steekt de kop op in het voorjaar. Heel wat mensen uit Londerzeel en omstreken kopen ze bij Goossens in Malderen. Met hun familiebedrijf zijn ze al meer dan 20 jaar gespecialiseerd in de teelt van dit arbeidsintensief streekproduct. We krijgen de gelegenheid om dit bedrijf te bezoeken en we volgen er het vol-ledig proces van het steken van de asperges tot en met het verpakken. Na het bezoek is er tijd om hun verse producten aan te kopen in de hoevewinkel.

Daarna stappen we in de gocarttrein, we krijgen uitleg over de werking en de besturing. Dan volgt een avontuurlijke tocht door Malderen met groepjes van 6 personen per gocart. Zo rijden we voorbij het “drie-provinciënpunt”(Oost Vlaanderen, Antwerpen en Vlaams-Brabant) en het Geofrafische Middelpunt van Vlaanderen, dat nog net in Opdorp ligt, passeren we op een haar na. Ergens halverwege onze tocht stoppen we bij Malderijsje om er te genieten van hun huisbereid ambachtelijk roomijs op basis van vers gepasteuriseerde hoeve-melk.

Het einde is voorzien rond 18.15 uur en de hongerigen onder ons kunnen daarna aanschuiven in De Wandeling, een eetcafé gelegen op enkele honderden meters van onze stopplaats.

Praktisch:

  • Inschrijven bij: Lydia.Metdenancxt@gmail.com of 052-30 15 23 ten laatste op 26 april.
  • Basisprijs: € 27 pp. - leden DF: € 24 pp.  
  • Overschrijven op IBAN: BE74 4380 1118 3107 van Davidsfonds Londerzeel met vermelding: plezier op 4 mei.
  • Inbegrepen in de prijs: het bezoek aan aspergebedrijf Goossens, de huur en gebruik van de gocarttrein en het overheerlijke ijsje.
  • Vertrek om 12u30 op het Heldenplein te Londerzeel per fiets of auto.
  • Adres : Kruisheide 8 te Malderen.
  • Contact : lydia.metdenancxt@gmail.com of bernard.van.peer@gmail.com
  • Terug thuis : rond 18u45
  • OPGELET: Allen die graag iets gaan eten in De Wandeling, gelieve dit mee te delen bij de inschrijving en/of betaling zodat we tijdig het juiste aantal plaatsen kunnen reserveren.
  • BELANGRIJK: voor de veiligheid bij het rijden met de gocarttrein wordt het dragen van lan-ge en losse kledij afgeraden.

Prijzen

Basisprijs: € 27 pp. - leden DF: € 24 pp.

Labels: FietstochtCultuurregio Halle-Vilvoordeaspergebedrijfgocarttrein